Wednesday, December 12, 2012

4 in 1

Assalamualaikum people, lama gila tak sign in blogspot. , haha
Sebab aku memang pemalas nak buat banyak-banyak entri,mari kita gabung sekali empat okay.


#first day class

 #third day class, second day ponteng ;p

first week kuliah,heaven woi. Kos lain first day dah cover first chapter,manakala kiteorang first week kelas cancel for the one week. Stress tau dah semangat first week  masuk kelas,suddenly got cancel. T.T. 
Alhamdulillah mostly lecturer for this sem banyak lecturer masa part 1,2 dulu. Adalah 2 orang lecturer yang baru mengajar . Time table pun best,jumaat takde kelas,so khamis dah boleh balik, yeay !

Maka,sebab kelas asyik cancel,kami mengjoinkan diri pergi talk Voice of Justice. Biar timbul keinsafan sikit.

 pentomin student part one. Serious memang seram dengar budak ni bersajak,meremang ,talk ni pasal gaza,yang kita dengar / tonton di kaca tv tu baru sikit,dekat talk ni lagi banyak yang kita tak tahu,Moga Allah pinjamkan mereka kekuatan untuk menentang zionis laknatullah.


Ahad lepas, part 4's module, yeay! Module for this sem quite interesting coz outdoor activity, before this,indoor which were freaking bored. Make a group,do paper work, ice breaking,blablabla.Serious totally not me, I'm the one who love outdoor. And this sem module was like jungle trekking and got some task need to be complete in every check point. Seriously man,freaking tired coz we need to walk almost 8.5 km w our group members ;D, Alhamdulillah, iolls get the funniest team members.

 there are two sessi, in the morning we were forced by the admin to listen some kind of ceramah -.-.
and after zohor,the journey to the jungle begin. Our group were named as Machan Kemayoran which mean as Pahlawan Harimau in Indonesia's language. Plus we want to give our support to Harimau Malaya.
 last check point,phewww
 proud to be "Macan Kemayoran"
 our flag ;D
 while waiting for the winner

Enough with the module, hehe. Monday was my birthday,so happy birthday to me . And thanks to my lovely Aishah for the coolblog's treat. First time try this,sedapppppp ;D
 after  class, my kesayangams were  managed to celebrate my birthday,hehe
 thanks ayu belanja semorang ice cream.

 mine- cabonara,tak sedap -,-
 Aisyah's kueh teow basah. Since when u like my fav food aisyah?hahah
 Dayah's kueh teow soup

Alhamdulillah,ketika umur menginjak ke 19 tahun,masih lagi diberi peluang untuk bernafas,masih belajar untuk menyesuaikan diri dalam mengharungi sepak terajang kehidupan,masih mencuba untuk menjadi seorang hamba yang sentiasa patuh dan taat kepadaNya,masih lagi cuba untuk menjadi seorang manusia yang membanggakan kedua ibu bapa dan orang sekelilingnya. Thanks for the wishes and the doa. May Allah bless u guys

Thanks  mak ayah,kerana  telah melahirkan & membesarkan dengan penuh kasih sayang ,Thanks to gigs yang wish,eventho kita jauh tapi korang tak lupa,thanks to my kesayangams coz never fail to cheer me up,and thanks to everyone ;D


Tuesday, November 27, 2012

no rainbow without a little rain

Assalamualaikum,bismillah

Lamanyaaa tak mensosialkan diri dengan internet,haha. Almost 1 week ++ kot menyepi diri. Sebenarnya internet buat hal,sekarang dah okay,alhamdulillah.

Pejam-celik pejam celik,minggu ni minggu terakhir berpeleseran di rumah, too many things happened in this semester break. Seriously,and I believe no rainbow without a little rain. Allah menguji hambanya kerana Allah sayang akan mereka, dan saya redhaa atas semua yang berlaku dalam sebulan ini.

Hari tu,tertengok iklan bual bicara Fadzilah Khamsah Selami Jiwa tu,katanya "Allah menurunkan satu ujian,tapi Dia menjanjikan dua kesenangan ".

Dan buat sayangku Noor Aqilah Shahrina Bt Johan Shah,semoga awak tabah dan terus bertahan ya menghadapi ujian ini,aku doakan kau cepat sembuh,kembali riang ria macam dulu balik,kawan-kawan tolong doakan dia cepat sembuh  jugak yaaa. Terima kasih ;')

Wednesday, October 31, 2012

semester 3

Assalamualaikum,bismillah

Hey people.I'm still alive, Hahah.First of all,this entry gonna pack with pictures, \m/,sebab aku pemalas nak taip,mari kita tampal gambar bebanyak. Memory card buat hal,tak detect pfffttt,semua lagu,gambar hilang T__T. Nasib ada lah ihsan gambar-gambar dalam folder.

Alhamdulillah,semester 3 melabuhkan tirainyaa beberapa minggu yang lalu,hanya mereka yang pernah mengalami yang tau cemana azab dia woi,MashaAllah rasa nak menangis. Dah malas nak kenang lagi,mari kita tatapi gambar-gambar dibawah

*Gambar yang bersepah,tidak mengikut susunan kronologi



malam jamuan hari raya sektor c
 *kiri anis,aku ,qila*
ini lah manusia yang aku mula-mula kenal ketika menjejakkan kaki ke Kolej Intan



 kesayangams

 iftar with classmates 


 classmates,bawah tangga pun boleh
 fengfeling study oversea,terima kasih photoshop,terima kasih aishah
 during Mama Rash's class,kau mampu?

 our first outing keluar dari segamat w kesayangams
 kengkonon tourist guide,tapi tak tau jalan,phuii kepada diri sendiri,haha

 melampau betul,semua assignment nak submit lepas raya -,-



 berkempen untuk AYU

 nampak tak assabiyah diaa,tetiba dah rasa jadi orang politik,haha

kesayangams saya

 rumet yang sangat sweet
 seminggu berkampung di bilik ayu,berkongsi satu tilam,tidur empat orang demi menyiapkan assignment,kau mampu?haha
 muka pasrah study week tak balik,submit assignment dan assignment kena redo last minute T.T pffffft 
 midnight thriller movie marathon,tengah final pergi tengok wrong turn,pastu jerit2,tutup lappy dengan bantal,tapi masih lagi gagah untuk menonton sehingga ke minute yang terakhir

dan tidak lupa juga,ketika paper aku yang terakhir,dikala wing semakin menyepi,digemparkan dengan berita penampakan "gula-gula di kolej belakang aku "

last sekali,akan merindui bilik ini,suka duka didalam ini ,


*moga-moga semester ini berjaya diharungi dengan sukses, Hello semester empat. Nama diberi aten,DIIM part 4, Fewitt dah senior hujung tahun depan dah grad,insyaAllah

Sunday, October 21, 2012

siblings and cuzzies day out

Assalamualaikum, yeay , I'm homeeeeee, hello semester break and good bye pathetic semester \o/. And now, I'm proudly announced that I'm Fatin, Diim part 4, Muahaha, kita dah senior dan insyaAllah hujung tahun depan grad, Ameen.

And since my beloved cuzzy in the earth sambung degreee dekat Melaka, ni lah first time dapat hang sesama,sebab aku pun baru je habis final. And we had decided to watch movie together with the boys. Kengkonon tengok malam,so nak lagi feel tengok cerita hantu. Tiket 8. 35,banyak movie yang macam tak best,so since Sinister baru je keluar,tengok ni je la.



 cerita ni horror and scary genre movie. Something yang melibatkan kepercayaan bugeen macam tu, Aku pun tak mau ulas apa2.better pergi tengok sendiri. Aku bagi 3 setengah bintang sebab intro dia lembab sikit,tapi part pertengahan best sebab kau macam nak tau sapa punya angkara dan ending tak best,tergantung.

Lepas habis movie,lepak mamak aaa tengok Piala Malaysia. Yo gomo kelate gome. Hebak mu ;D.


 ni lah kengkonon beloved cuzzy in the earth* next week belanja movie please ;p*

siblings ;),actually ada lagi sorang cuzzy lelaki,tapi mana ntah dia pergi 

yang sadis,semua dekat sini sokong ATM, dan aku sorang je sokong kelantan, wey nak sorak pun segan sebab tak de gang ;/

Masa aku turun dari cinema dah seri 2,2



ini lah manusia-manusia yang bertanggungjawab menjaga the boys tuu, haha, well gua kan kakak yang penyayang ;D


till there, adios ;D