Monday, April 14, 2014

Bukit Puncak Perdana

Assalamualaikum,
Ni sambungan entry lepas, kan ada mention every weekend at least kiteorang akan buat satu aktivity dengan housemates, so TADAA !!
Supposedly kiteorang nak panjat Broga, but last minute cancel due to some technical problem. Maka kita panjat yang dekat dulu.

Idk the exact name of this bukit. But let make it clear and simple, we named it as Bukit Puncak Perdana. Al-kisahnya, dekat rumah tu balkoni are one of my favorite port. Masa minggu pertama memang selalu lepak balkoni baik siang mahupun malam sambil hirup milo. Oh dramatik sangat. But now balcony are not my favorite port anymore. Sebab rumah bawah aku ni ada orang merokok. Pftttt annoying to the max ;/.Back to the topic, masa first week masuk Puncak Perdana adalah 2/3 kali nampak orang atas bukit ni. Maka kami pun curious gila, macam mana dia boleh naik sana?cantik tak permandangan sana?bla-bla.So, timbul lah idea nak tawan bukit ni.

So Sabtu pagi, gigih lepas Subuh terus capai sport shoes. Pergi bertujuh 5 housemates lagi dua 2 classmates Tira.


 Aisha, me, Syamer, Naja



 Part of the view. Tapi takde lah nampak the whole Puncak Perdana






Ice breaking & sedikit tazkirah pagi by Aishah

 Sejak duduk Puncak Perdana ni, kulit makin gelap ;/

Masa untuk pulang. Turun je bawah, memasing dengan muka tak bersalah beratur beli nasi lemak sotong mak cik tepi jalan tu. Penat bakar kalori pastu makan nasi lemak, tak guna jugak. HAHA. Next activity, Broga, & Skytrex Shah Alam.

Till there folks ! Happy reading.

No comments: