Thursday, August 30, 2012

rezeki

Assalamualaikum,bismillah.

Hari ini hari khamis,dan esok Jumaat. Esok cuti maka berduyun-duyun students balik. Bangun pagi,kedengaran dari tingkap bilik bunyi beg roda ditarik. Sobs aku tak balik,countdown dekat sini je. 

Rezeki pertama:
kelas 207

Hari ini dua kelas,tapi kelas 207 combine dengar kelas B,oleh sebab classmates ramai balik dan skip kelas,kelas aku nampak suram. Maka di dalam kelas 207 tadi berlaku sedikit masalah. Miss marah gila-gila disebabkan satu perkara,lantas dia bagitau "yang datang hari ni,dapat extra mark 2 markah". Woi rasa macam menang loteri woi.

kelas 202
before kelas ni ,ada gap sejam. Sempat lah nak makan atau late breakfast. For sure lagi ramai yang malas nak pergi kelas. Sadis tak sampai 15 orang ,lagi sadis lelaki sorang je. Nasib baik la ada YB, Madam masuk,bagi kerja,pastu suruh submit before habis kelas. Madam pun keluar. Sebelum tu,dia bagitau,yang latihan dia bagi akan ditambah ke dalam carry mark,kalau carry mark kiteorang ni menyedihkan. Yup,yang datang hari ni je dapat. Woi lagi rasa nak melompat lagi,dalam sehari aku kumpul markah free.

Last month pun aku dapat markah free untuk subjek Mama Rash. So pengajaran nya,jangan suka skip kelas,mana tau dapat rezeki ;)


Rezeki kedua:
Habis kelas madam,around 2 petang macam tu,terus rush pergi IFC. Lapar woi,macam biasa hari-hari pening,tatau nak makan apa. So beratur dengan aisyah decide nak makan nasi. Pilihan lauk pun tak banyak yang tinggal,banyak dah habis.Yang tinggal adalah beberapa jenis je.

aku:Acik,yang lauk sosej tu kira macam mana?
acik:oh ambil je dik,acik bagi diskaun.

So,aku pun ambil nasi putih,sambal sosej + sayur kangkung.

Aku: acik berapa semua?
Acik:seringgit je dik. 
Aku: seringgit je acik?biar betul?
Acik: ye dik.Selamat hari raya.

Dengan rasa terkesima dan tak percaya aku ke meja,bagitau aisyah,Dayah.Aku kira hari ini rezeki untuk aku. Alhamdulillah,syukur dan terima kasih Allah. Kau murahkan lah rezeki mereka semua.

muka yang bahagia. Tapi ini bukan gambar tadi



*selamat menyambut kemerdekaan,Merdeka!

Friday, August 24, 2012

eid

Bismillah,alhamdulillah i'm still get a chance to meet syawal. Before that,goodbye Ramadhan,gonna miss u,perhaps we can meet again,InsyaAllah. May Allah give me  a chance to meet Ramadhan next year ;').

Second year without Makwe & Mak teh. Semoga mereka ditempatkan di kalangan orang beriman .Amin ;')
Dan raya tahun ni rumah ni agak sunyi sebab Ucu,Kak Rehan,Pakcik tak balik. Raya kampung mertuaa.


 lepas solat sesi bermaafan bermula. Ayah sebagai anak sulung mengambil tempat di atas kerusi
 menunggu turn
 mak ngah mengambil kerusi di sebelah ayah
 husband and le wife part


and now,Family potrait
 pak itam's family

 pak teh's family

 pak ngah's family




where pak long's family?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

here ;D
masa orang ambil gambar family,weollss makan,sebab ayah dah lapar,so tahun ni takde gambar family,next year la,ada abang

 the most handsome daddy in the world,my superhero, I love him .
bestfriend selalu cakap aku sengal dengan lawak bodoh,aku dah tau aku ikut siapa,like father like daughter,;)
 half of the cousins
eh mata dia ni buat-buat tau,bukan betul-betul


 aunts and cozzies
aku tak raya mana pun,melaka dulu kini dan selamanya. eh tak,mungkin husband nanti orang negeri lain. Haha.




SELAMAT HARI RAYA,& SELAMAT BERPUASA ENAM SEMUANYA ;)

Wednesday, August 15, 2012

wordless wednesday

Assalamualaikum,
Place: During Mama Rash's class

1

2
 3
idea Aishah yang gila,guna cermin ni pun jadi. Tak ingat nama menatang ni,.


*aku sekarang sudah berada di rumah,oh heavennya
*eh mana mata kita?sepetnyaa -,-

Saturday, August 11, 2012

Hyper Text Markup Languange

Assalamualaikum,Bismillah.

Alhamdulillah,hari ni dah Ramadhan yang ke 22. Dan alhamdulillah juga individu projek HTML dan 90% siap,yang lebih tu tinggal double check notepad,dan untuk final touch up. Tak sangka siap juga. Heheh.

 Yelah,sebab aku bukan jenis manusia yang berminat ke arah-arah computer ni. Memasak lagi best. Hahaha. Tapi tak cuba,tak tahu. Bila mindset dah kata susah,maka susah lah jadinya. So mari kita berfikiran positif. Anggap semua benda all is well ;D .

 Sebelum-sebelum ni kan aku syik lah merungut,html corrupted la,itu la,ini la.Habiskan masa berjam-jam depan lappy,menghadap benda ni je,sampai terpaksa tarik waktu tidur. Ish-ish tak baik sungguh mengeluh. Dan setiap kali ada masalah,aku sentiasa berpegang kepada satu ini "if you put Allah with you,nothing impossible in this world"


first status masa mula-mula buat html ;p

mana tak geram corrupted lebih dari 6 kali percubaan. Tapi dari kegagalan tu lah kita belajar, Ye dak?
dan dari kosong,tiada button,sekarang dah ada

 dah pandai masuk gambar,lagu,link page yang ni ke yang tu,pergi sana,pergi sini,tulisan nak kecil besar-nak ada table ke tidak. Nampak tak header blog,sama dengan header project? Ini ambil semangat namanya. 

dan disebalik semua ni adalah

*

*

*



dan orang yang sabar mengajar students nya adalah yang berbaju melayu  hijau ni. Sir Asyraf *sorry sir terpaksa tahan sabar bulan-bulan Ramadhan ni ,hehe *

Million thanks to kawan-kawan yang bagi  korang punya coding,untuk buat rujukan. ish excited pula nak buat group project HTML .

suddenly,I felt that html quite interesting,have fun.Should I took System for my degree? 0.o. *Istikharah dulu*

dan yang paling excited,next week dah raya. How fast time flies. Rindu semua orang di rumah. Almost sebulan kot aku dekat UHS-Universiti Hutan Segurmud.hahaks . Mari kita makan ketupat puas-puas kerana selepas cuti raya yang hanya seminggu ,aku kena menghadap semua ni pula. Pengsan kejap. Selalu tertanya-tanya,sempat ke aku settlekan semua ni dalam sebulan? May Allah ease everything. Amin

dan gambar-gambar ni adalah my beloved Information Management's lecturers *curi dari fb Puan Azura ;)*
lecturer perempuan yang gojes. Mas if you read this, lecturer aku yang baju kuning ni,sebijik macam kau,dari segi percakapan,perangai,brutal,seriously. Aku selalu pandang dia untuk hilangkan rindu dengan kau ;*
Lecturer lelaki yang pernah aku belajar dengan dorang,ada jugak yang tak pernah
information management's lecturers

kelas uollss lecturers kita. Siap ada recording raya tau jangan main-main. Proud to be part of DIIMians ;D

*dan sambil pasang lagu dendang perantau,saya Fatin Syahirah,pelajar tahun 3 ,Diploma Information Management ,Uitm Segamat mengambil kesempatan ini mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat keluarga tercinta,sahabat handai serta sesiapa yang mengenali diri ini. Maaf zahir dan batin.* -walaupun raya seminggu lagi ;p

Wednesday, August 8, 2012