Monday, January 31, 2011

contest bergambar:SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA



salam,,hehe

saya join contest lagy,,mari ramai2 join contest INDRA :D,,
fyi ni contest pertame die,,so jum!join saje2

tapi ad syarat die,,,ni syarat die:


  • follo blog INDRA ni

  • buat entry pasal contest ni,,,letak banner&linkkan ke entry INDRAthen letakkan lah gambar yg korang nak pertandingkan

  • letakkan banner ni dekat side bar korang& link kan ke entry ni

  • gambar original & edit diterima,boleh hantar lebih dari satu gambar,,maximum 3 gambar

  • dalam gambar tu minimum 2 org,maximum infinity,,satu kg pon bole

  • pastu kene jawap slogan ni

SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA KERANA...

(tidak kurang dari 50 pp)




  • tag 3 org kawan,,lebih pun tak pe,,jgn lupe ingatkan dorang sekali

  • lastly paste adress entry ni dekat bhgian komen
tarikh tutup:28 februari 2011
pemenang dipilh berdasarkan slogan & gambar yg menarik
pemenang akan di umumkan pada:3 march 2011
HADIAH:
topup RM30
blog pemenang akn diletakkan di sticky post selame seminggu
blog pemenag akn disertakan disenarai list indra










oke,,ni gambar yg saya pertandingkan,,
saya nak cakap:SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA KERANA hanye dgn satu ucapan"hai name kite fatin syahirah,bole kite berkawan dgn awak"kami telah menjadi kawan,,,
selame lima tahun saya bersama mereka telah memberi saya satu memory yg tak mungkin dpt saya lupakan,,bagi kami"SEKALI CAKAP KAWAN,SELAMENYE KITA BERKAWAN"
selain kawan mereka ibarat adik2 saya,family,guru saya,private school teacher saya,kounselor saya,doktor saya,penyanyi kpd saya,coach saya,radio rosak saya,,kami makan dan minum bersama2,tidur bersama2.bersukan bersama2,pergi ke sekolah bersama2.di denda bersama2,menunggu turn mandi bersama2,bersama2 merasa susah dan senang,,,
saya bersyukur kpd ALLAH kerana memberi saya peluang untuk mengenali mereka,menjadi salah seorg shbt kpd mereka,,semoga persahabatan yg telah kukuh dibina selama 5 tahun ni kekal sepanjang hayat,,AMIN,,


oke saya nak tag dekat kawan2 baru saya:

Sunday, January 30, 2011

:(

salam kpd semua,,
arini mood tak berape nak elok la,,,so,type karangan pon dalam keadaan yg blurrr..
badan rase sejuk sgt,,,sebab kat luar tengah ujan..
da 3 hari,melake hujan lebat,,,nak keluar pun payah,,,
kepale tgh pening2 nak demam ni.... :(
sebab tadi mandi ujan,,bukan sengaje pon,,,tadi pergi dengar ceramah kpp untuk lesen,,,next week computer test,,adus,,cuak,,,so cikgu2 doakan yek :D,,
mayb sebab tadi mase break terkene air hujan,,,tu kot sebab rase nak demam :(...tak suke demam,,,nnt kene mkn ubat,,,tak suke mkn ubat,,sebab tu syukur jrg dpt demam,,,,


psttt:cikgu,arini krgn saye agak bosan,blurr,terpesong,,maaf,saye tak berape sihatt,,klu cikgu nak bg 9G pon saye terime :(

Friday, January 28, 2011

such a cute one :D



hai every1...
haha,keji kan,ari2 nak update?da tak de bende nak buat lagy,,update la..
cari tabungan mase depan :D,
tadi kan godek2 utube taw,pastu jumpe yg ni ,teehee :)
asal pasal SUPER JUNIOR ,nak2 KYUHYUN,lagi aku hidup,,hahah
so korang tgok la ramai2,,,tp jgn pndg kyuhyun lame2 taw,,yg lain bole,,,
lagu BONAMANA,ditranslatekan menjadi sebuah pesanan kpd KYUHYUN,kerana,die sorg sahaje yg tak de twitter,,

pstt:KYUHYUN,saya tak kisah walaupun awak,takde twitter,saya tak kisah ;)
sebab saye pon tak de twitter,ngee,,kalau fb jadi tutup mac ni,jgn risau,,,
saya tetap akn berhubung,dan menatap wajah awak di utube,,hari2 saya anta love letter saye dalam blog karangan saye ni,,, :D

Thursday, January 27, 2011

SPORTING CONTEST

hai cikgu2 semue,cikgu mest nak tande krgn kan?mest nak bg saye A+ kan?
oke,saye nak cite,saye da jumpe da contest yg sesuai untuk saye join,,
mcm entry yg lepas,saye sibuk mencanang nak join contest,,,so saye da jumpe..(ramai2 buat muke teruje)oke,contest ni dekat blog cik intan

oke ni syarat2 nak join contest ni:
1)mestilah warganegare MALAYSIA(P.A,T.I are not allowed)
2)umur tak kisah la bape2 pon(klu nenek yg ad blog nak join pon bole)
3)pic yg disnap mestilah tunjukkan korang seorg yg sporting
4)pic korang tu takleh ad unsur lucah atau 18sx
5)korang dikehendaki membuat mimik muke yg paling menarik mcm banner kat atas
6)korang dikehendaki jawab soalan yg diberikan
7)selepas join,macam biase tinggalkan link dekat entry tu,sebgai bukti


cara nak join contest ni:
1)buat entry bertajuk SPORTING CONTEST
2)letak banner dekat entry ni atau sidebar korang pon bole
3)letak syarat2 contest dekat entry korang
4)story siket pasal contest ni
5)jawab soalan ni
"di manakah gambar korang tu diambil","tulis serba siket pasal blog cik intan ni"


oke,gambar yg saya nak pertaruhkan ni diambil tahun lepas 2010,ketika sya berusia 17 tahun,,
gambar ni sewaktu waktu senggang spm,,time tu weekend kot kalau tak silap,,,kawan2 kate stress nak study,so kami pergi meroyan dgn bergambar,,haha,,bawh sekolah saya ad stadium,,STADIUM JASIN namenye,,so,kami melepaskan segale tekanan,stress di sini..
gambar ni saya anggap "sporting"kerana terdapat pelpagai ekspresi muke :D,,
dari kiri kawan saya yg berbaju oren tu macam sedang bersedia untuk mahu berlari,saya di sebelahnya mcam sedang mahu berkawad kaki,due org kawan di sebelah saye tu,tidak dpt dikenal pasti ap yg mereka buat,dan kawan yg berbaju merah tu macam sedang mencari gaduh kot :D,kawan2 yg dekat belakang tu sedang memandang pelik kot terhadap perbuatan kiteorang yg sedang meroyan ni,,

contest ni bagi saya agak menarik,sebab die suruh letak gambar sporting,,so korang kenmelah jadi sporting siket..teehee :D,
blog cik intan ni pulak,simple,cantik dan kemas,,

oke,saye nak tag dekat kawan saya

  1. cik pikah
  2. cik wida
  3. cik shasha
  4. cik meera
  5. cik ija

oke,,bye cikgu2

tak suke die

mowning everyone,,,
hari ni kan cikgu suruh buat esei pasal bende yg korang tak suke,,,so,ak nak buat esei pasal KUCING,,,ye mesti korang nak ckp mcm ni kan"kenape tak suke kucing?","kucing kan comel?"
ye,ak taw sume tu,,ak just tak suke je,bukan nye benci pon...

ak start tak suke kucing since last year,,,kalau bace entry yang dulu2,ad ak cte,,,tp biarlah aku cite lagi untuk korang taw ye,,,
cite die mcm ni,,,mcm yg ak sering gembar gembur kat korang,i'm a hostelian,,atau kate lain,ak duduk asrama since fom 1 until fom 5,,,so,last year,tyme cuti sekolah for those kelas peperiksaan,kelas tambahan diadakn selame 3 o 4 days camtu lah,,,so,kiterong budak2 fom 5 ni decide la nak stay back,,,year!!menggile dekat hostel..best doe,,tade org,bole buat mcm2,,,

so,kiteorg pon just duduk dekat due dorm je la,,,kene la pindah dorm bawah,,sebab senang,,,gile ko tyme tade org nak duduk dom sendiri,,,asrama ak tu ni siket,,,bile ad mase ak cite..
ap lagi we all huhahuha la,,nak jdikan cite,tyme tu baru balik dari kelas akaun kot,,
balik je asrama,terus berlari masuk dewan makan,,,nak makan la ap lagi,,,lapar beb,,,tyme tu ak tgh mkn lunch,,,elok je,ak bergumbira bergosip,membebel ngan kawan2 ak sambil menikmati masakan makcik dewan makan,,
tibe2 kawan aku jerit dari luar"ten,balik dorm skunk,ngok katil ko!!"aku?name ak di pggil?
ap ni?pantang ak time ak tgh makan org kacau la,,hahaha


then rush la basuh tangan,ckp time kasih kat makcik dewan makan sebab masak sedap walaupun makan tak abes,terus lari balik dorm mcm kene keja antu,,
masuk2 je,da bau masam macm tapai basi,,,dalam otak aku da terlintas,mesti kucing berak,,,
tibe2 ak rase mcm nak gile sawan bile nmpak bantal busuk ak kucing berak,,,,
ahhh,,tidak,,,!!sedih sgt,then terus je buang bantal tu dgn seribu satu perasaan,,,
sedih tak payah ckp la,bantal tu banyak sgt berbakti :(
sejak peristiwa tu,ak da tak suke kucing,,buat la muke comel mcm mane pon,siket ak tak hingin+tak heran taw,,
muke die mcm tgh meneran je
kucing ni tgh gelak puas,bile ngok bantal ak die berakkan

tgh bunting anak sepuluh kot

mase menjawab da habis,cikgu ak da jeling2 tu,,oke bye

Wednesday, January 26, 2011

driving class



mownig evryone,,
how your day?:D
sekarang kan ak da rajin menulis,,yeah rajin,,nak prakstisekan byk buat esei,supaye tak lagy merapu..teehheee,,sebab nant ramai cikgu nak bace,cikgu nak tande karangan,,boleh bagi gred a+
oke,,semue buat muke teruje!!aha,,ahad 30 jan masuk sekolah balik,,yeah,,da lame tak pergi sekolah,,,sekolah ni takyah pakai uniformm..i loike..sekolah memandu,,,
adus,cuak la,,,mcm mane erkk rasenye bawak kete,,,
so cikgu2 yg sedang membace esei ni tolong doakan erk..:D
oke,bye semue..saya da nak anta esei ni,,arap2,ramai cikgu bace,pastu bg saye A+

Tuesday, January 25, 2011

tengs pika

assalamualaikum,,
entry ni khas untuk cik pikah
sebab sudi ajar ak,,,nak taw ap.bce dekat blog die...yeah sekarang ni ak sedg mempracktiskan,,,pikah tengs ye syg...pasni,ak da bole bergumbira,,
psstt:alamak!!"mase mnjawab sudah tamat,sile alihkan jari anda dari keyboard"haha,,cikgu da nak kutip karangan da ni,,oke bye

sape nak buat contest?ak nak join!!

assalamualaikum,,,
tady kan ak pergi tgkp leleh,ngok balik gmbr lame,,tetibe jumpe 3 gambar ni,,,sentimentel taw,,,,ha,nak tanye,sape nak buat contest,ak nak join,,,
kalau ad bgtaw,sebab ak nak pertaruhkan 3 gambar ni,,i really loike,both of them so much...
agak2 gambar ni boleh masuk kategory ap?senyum menawan bole? :D
haha,ni gambar last year,tyme fom 5,,,tak matured lagy...
amik gmbr tyme prep,,kate otai kg mak jah
gambar ni bole tak masuk category spontan?
ak pon excited ngok gmbr ni taw,,expressi semue mmg tak drancg,,,,
ni tyme fom 4,jamuan akhir tahun hostel..buat kat hotel nyah....

yg ni boleh tak masuk kategory iklan darlie?ngee
senyum sape plg cun,,,,xoxoxo
ni pon last year punye,tyme tgh spm,,,mggu tu ad waktu free,so tension blaja,,,ap lagy,meroyan la masing2
psttt:klu sape nak buat contest ke,bgtaw ye..ak nak pertaruhkan gmbr2 ni,,ngee:D...
oke,saya mau pergi mggile


nak yg ni bole tak?

semua berdiri,selamat pagi cikgu(alahai,,bgun dgn lemah gemalai,sambil bagi ucpn dkt cikgu yg masuk ke kelas dgn nada yg meleweh2,,, :D,)
teehee,aku selalu buat,,sebab die" besh",,hahaha agak biadab,,ye la,bg salam meleweh2 da buang mase cikgu bape minit,pastu mesti cikgu pikir,,students die takde semangat..ngee

hey dey,,
hp aku rosak,,,da 3 taun die berbakti,,,kdg2 skrin die kelip2,kdg2 itam terus,,,
aku sedih la,,nanti aku da tak boleh contact kawan2 bgtaw ak sihat ke tak,tak bole sms cikgu wish,selamat ari guru,dan segale perayaan yg ad,,,aku syg sgt dekat my baby ni...ni present dari mak ayah sebab result pmr bole thn walaupun tak dpt straight's a,,,sedih aw,,baby ni da byk berjase dekat ak,,ak tak pyh gedik2 mintak mak aku beli mp3 time fc fair,sebb time tu harge murah,,ak dengar lagu2 alycats gune mp3 baby ni jea,,, :(
aku amik gmbr,gune camera ni jea,,ak record video pon gune baby ni je,,kdg2 klu ak stuck nak mghpal sejarah ke,fizik ke,even ayt hafazan tingkatan 5 pon ak rekod suare ak gune my baby ni..bile dgr balik record tu,ak nak je suruh adik ak lempang ak,sebab ak tak caye tu suare ak...
macam itik tersepit,wakaka,,,ye aku taw,,ak cpt pelupe,,,ak gase mase tido,ak mengigau pergi telan semut kot,sampai nak mghapal siap gune recoder bagai..
my baby,
bole tak nak c3 ni
sekarang ni,nak tepon pon,pkai tepon ruma je,,tu pon takleh lebih lebih lime minit,,kalau tak nanti mak ak mule buat konsert ella,,mak aku pesan,kalau nak tepon jugak make sure,ruma ke ruma je..sebab kami pakai strimix,,so free,,pandai kan mak aku :D,,
so bole gayut lame2 ....
kalau nak msj pon tulis kat fb je,, :(,,kalau mak ak baik hati,dea bg la pnjam 1 atau 2 msj die...
bole tak aku nak mintak c3 ni drpd korang,,ad tak org yg baik hati,budiman,dermawan,hartawan,wartawan,,eh wartawan tade kene mengene :(









Sunday, January 23, 2011

terima kasih kerana telah menceriakan hari

gedik kan update status fb"terima kasih kepada mereka yang telah mggembirakan hari saya,sebagai balasan terimalah senyuman saya yg paling manis :)"hahaha..ak rase mmg gedik je ak update status tu,,tapi takpe,,ak betul2 nak berterimas kasih kpd dorang yang telah mggembirakan hati ak semalam,22 jan 2011...
yeah,credit to my beloved bestfrens forever,maya,pikah,jaja,adik jaja,gary,jue,fini,teha,mira,dhiah,shahsha,ziha tak lupe jugak kat kak nina,cousin pika,cousin finie dan org yg anjurkan jom masuk u,,,
last year pergi dekat usim nilai,bukan main jauh lagi,,haha,,sebab cikgu bawak,,tis year dekat hometown ak,mitc melaka,,yeah,,pakat ramai2 mai dtg mitc,,yaeah,dpt jugak jumpe after sebulan tak jumpe,,,demn,rindu gilak babeng,hapening,exciting...
oke,dekat dalam mmg sumpah macm sadin dalam beg jemaah haji,,so crowded dgn students sekolah,,wuwuwwu,,students smk iskandar shah,tak pegi semalam sebab,"haha dekat sekolah ad merentas desa"syukur,,tak jumpe junior2 saya...hahhaa'..
plan asal ingat nak mintk pendapat psl u,kos yg sesuai,,tapi,bak kate org kg ak"toksah lah kau berangan"sesak,,so tak sempat tanye,just singgah,amik browsure,collect beg,pen free..haha..hina betul perangai..padahal,beg free,buku nota,pen yg dpt last year pun tak terguna lagi,,teeheee,,org tamak,,eh bukan tamak lah,rezeki namenya tu...

barang free

hasil kutipan

around 1.00 sebab dah tak thn lagi,pakat gerak mydi,,syukur,mydin area2 situ,,so jln kaki ramai2..da mcm org bangla yg kerja situ.ngee :P,,terus rush masuk food court,makan2,terus gerak surau...yeah,surau mydin sgt best,solat,lepak..after that jalan2,peluk2 cium2 bestfrends,jalan2 pastu balik....









psttt:smlm beli the sims,,finally dpt jugak,,slalu pergi,asik takde je..so tomorrow and seterusnya,da ad aktiviti yg bole buat;;teehee
so guys,,,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
senyumahn ikhlas ni hadiah kerana telah menceriakan hari
:)



Friday, January 21, 2011

cemane ekk

aku kan since da tak pergi sekolah ni,,,ak da rase malas dah untuk menulis,,membace buku teks,buku references,buat omwek,tekan calculator,,kalau sekarang ni ad competition tulisan sape plg lawa,,,sumpah ak kene reject dulu,,sebab dah lame sgttt tak menulis,,rindu dekat waktu bahasa malaysia cikgu kalthom,,sebab ap?sebab dalam semggu kene buat 3 krgnn,so,confirm2 lah kene menulis,,aku rindu jugak waktu english pn magesh,sebab setiap hari mest buat essay,,so menulis jugak,,saya rinduu... :(

yang kat atas ak malas kan,,sekarang ak da rajin,,
ak rajin tekan keyboard,ak rajin update blog,ak rajin bukak fb,walaupun tido sampai pukul bape pagi,,ak rajin layan utube,,,ak da ad minat baru,,ak sekarang kalau bole setiap saat ak nak sgt skodeng org yg bermate sepet ni,,ntahlah,,da mcm gian kot,,,dulu kalau kwn2 gosip2 pasal org mate sepet ni,ak tak amik port langsung je,,rase mcm myesal je,tak kenal dgn org mate sepet dari awal,,,


kalau dorg keluar dekat kbs world kan,rase mcm nak lompat2 ,,,xcited kot,,tapi mslh nye,ak tak pandai lagi nak hafal name dorang..ramai sgt,,,kalau ingat name,muke lupe,,kalau ingat muke,name lupe..sape ad suggestion cemane naak senang ingat,,pdhl hari2 skodeng kat utube...
siap google bio dorang lagi,,ad tak org yg murah hati nak belanje ak g ngok concert kpop...please2:(










Wednesday, January 19, 2011

..........errrrrrrrr..............

aku rase sekarang ni nafsu untuk berbelog sudah tidak lagi rakus mcm dulu,,,wow nafsu kau,,hambek,,tidak lagi seperti semangatnye kanak2 berumur 7 tahun untuk menjejakkan kaki buat pertama kali ke sekolah,tidak seperti org yang mendapat tawaran untuk menjadi angkasawan,tidak lagi rase mcm org yg dilamar untuk berkahwin,,wahhaaha,,siapalah ak budak yang berumur 18 tahun untuk pikir2 psl lamaran kahwin ha?walhal masih berdebar dan boleh dikatakan setiap saat aku mengira debaran itu untuk menanti result keluar...

baru ak sedari,bagaimana perasaan para penganggur yg masih menanti peluang pekerjaan,para suri rumah separuh masa yg rutinnya sama setiap hari...ya,ak sudah pun sebulan lebih yg sudah menghabiskan masa di rumah sepenuh masa,yang melakukan aktiviti yang sama setiap masa,,,wuuuuwwwuuuu..sgt lah berduka cita,,dalam satu hari ak menghabiskan masa membaca novel yg sama berulang2 kali,mendengar lagu yang sama di mp3 setiap hari,menonton youtube tentang band2 korea pujaan hati setiap hari,menanti dengar sabar bermain ps2 the sims yg sama setiap hari :(


bukak fb,muka yang sama setiap hari,,hanya 2/10 je kawan2 ak yg masih bertahan di alam maya ciptaan mark zuckerberg,,yang selebihnya,sama ad di rumah tiada interner ka?tidak berkesempatan membukanya ka?terkurung dalam kem latihan khidmat negara kah?sedang belajar untuk mencari nafkah dgn cara bekerja kah?atau ebih haru lagi,terlupa password kah?kahkahkah..


so,kalau ak mmg da bosan tahap karma,akuakan mencari sesuatu yg aneh2 ya di google,,terima kasih google kerana telah merealisasikan impian saya menjadi realiti,,tetapi jgn pula bersalah sangke yg ak bukak yg lain,,err,,,aku belum la lagi nak sangat tgok web porn2 tu,,simpang malaikat,,harap2 dijauhkan,,yeah,,,masih belum terdesak lagi nak melihat aurat org lain lagi...
aku terjumpa gambar mia sarah masa kecil..wuwuwu,,she's so super duper cutiee,,aww


tembamnye,,macam nak picit2+gigit2 =pigit pipi dea
awwww


the beautiful children






Sunday, January 16, 2011

wey fatin liyana masuk mimpi

hey pipel..
"takat fatin liyana masuk mimpi pun nak kecoh2,,,""ak mimpi datuk siti,takde pun kecoh"
eh,biarlah,,,bukan calang2 org taw,,org lain kalau tak kenal fatin liyana masih boleh kot dimaapkan,tp kalau bloggers yg tak kenal die ak rase mcm pelik and something wrong kat die,,heeheh :P
ceritanya begini,,,"dalam mimpi aku semalam,ak kire budak sekolah la...pastu ad mcm hari canteen macam tu,,dlm hari canteen tu mest lah ad tetamu vvip kan,,,
so fatin liyana tu termasuk dalam salah satu list vvip tuh,,,atas alasan die byk berbakti dekat sekolah ak,,wahhh,,,bangge la klu jadi kenyataan..so,tetibe je die dtg dekat ak dgn keadaan yg bengis,lalu die terus cakap kat ak,hey budak,,belikan belikan ice-cream coneto,,cepatt,,lmbat dari 2 saat siap!!fuhh!!fatin liyana jadi gangster tuh,,,wuuuuwuwuu"
tu lah,,mayb tido tak basuh kaki kot,,tp org ckp klu bende tu masuk mimpi,maknenye org tu asik terpiki2 je pasal satu bende,,
tapi,,b4 tido aku rase takde pun ak bace blog die,,hahaha

Wednesday, January 12, 2011

hostel

hey pipels,,
sape kate duduk hostel satu penderaan?akan di buli?tidak bebas?homesick?
yg homesick tu memangla,,siape2 pun akn rase benda yg sama,,
bygkan dari dalam perut lagi kite da melekat mcm belangkas gdn mak kite,mak nak masuk toilet qadak hajat pun bwk kite sekali,,mmgla akn rase homesick,,tp bende tu tak lame pun,,,
aku dulu pun mcm tu,,,setiap malm gambar mak ayah wajib ad bwh bantal,,time solat tengah sujud pun boleh tangkap leleh,,aptah lagi masuk shower,,mcm mane laju air shower tu turun,mcm tu lah air mate aku laju taw,,menangis bwh shower,,
mggu first mmg hati sungguhlah sensetif teramat2,,ade je mase mest nanges,,,
tyme orentasi,,lagilah mase untuk nanges,,sudahlah jauh dari parents,akak2 senior pula mgmbil kesempatan untuk membuli,,kene bgun pagi2,,,dekat rumah pun tak pena bgn mcm tu awal,,,
tp bile da lepas mggu orentasi tu,,da rase life duduk hostel..senior pon da tak amik pot da pasal ko,,,tp kalau ko nak jd femes di mata pndgn senior,,cubalah bawa gelaran K .A.K.A tu ap?
ka tu gelaran kurang aja ,,klu junior nak lagi adek2 form 1 yg mcm bgus,berlagak otai,,,bersiap sedialah untuk jadi femes secara tiba2 n setiap hari akn pmenjadi buah mulut dan perhatian senior...

so,kenalah pndai2 bwk diri...life hostel students,dgn students biase tak same,,,dorang berkwn secare kumpulan,,susah senag same2..klu students biase,mayb bestfrend die sorg due,,tp hostelian ni,bestfrend die satu geng,,klu geng die 13 org,so 13lah best frend die,,,
kat sini belajar byk sgt benda,,belajar basuh baju pakai tgn,beljar hormat senior,belajar solat berjemaah,belajar puasa sunat isnin dan khamis,,belajar mengalah,tolak ansur,,
kalau korang anak tunggal ke nilah time dpt merasa kasih syg akak dan adik,,hahha,,gitu



tgok betape seronoknya duduk hostel
bila da shok sgt duduk hostel,da tanak balik rumah,,,mane taknye hari2 jumpe kwn,nak tido dgn kawan,mkn dgn kwn,nak buat omwek pon ad kwn yg bole ajarkan..
yg pahit tu lah akn jadi kenangan
nanti semua bende yg korang tak pernah buat,korang merase untuk buat..contohnye:
  1. drpd pendiam akn terikut kwn2 jadi peramah
  2. kalu dekat rumah malas belajar,masuk hostel semangat nak berlajar tu automatik akn naik bila tgok org lain belajar
  3. solat pun autumatik terjaga
  4. dah boleh berdikari
  5. fly(yg ni jgn ikut,kalau kantoi masaklah)
  6. kawan2 pun akn banyak
  7. senang kalau dapt universiti or jauh dari family sbb dah ad pengalaman
  8. akan terikut2 budaya budak hostel,,contohlah:selame ni tak pernah tau ap tu band2 korea,,masuk hostel,ak dah taw super junior tu org bukan binatang
  9. haha,trend batch ak pakai seluar tido waktu siang,sebab seluar track tak byk
  10. sudah pandai pakai kain batik tanpa bantuan mak
  11. belajar tutup aurat
  12. makan mee sedap dan sekutunya guna tgn(yg ni ak buat time mlm sebelum paper last spm secare beramai2)
  13. pau mknnn org(yg ni pun jgn tiru)
  14. merasa untuk mgmbil adik atau akak angkat(tp ak tak pernah buat)
  15. memegang salah satu jawatan tertinggi asrama,,org pggl exco,biro,,cmtulah(best woo)
  16. byk lagii lah

macam2 rase

jam 2.31 petang,12 jan 2011
sedang ak leka chatting fesbuk dgn fareed,bercerita tentg the sims games,dalam waktu yg sama tgh mengimbau kenangan sekolah dgn classmates ak fazlin,,sambul2 mgungkit kisah lame,,tiba2,,muncul satu lagi org yg atiq ieqa lantas die pun memberi ak link ni http://afiratulabidah.blogspot.com dekat ak,,ak yg sedang terleka,berchating dgn teman2 yg lain,dgn rase pelik dan misteri,terus la klik link tu,,dlm hati ak turut mengatakan bahawa afiratulabidah tu bukan name2 dorm di hostel iskandar shah ke?
ya,10 markah untuk ak,,,tekaanku sungguh tepat,,
ak pun scroll la dgn gelojoh untuk membaca blog tu,,,
wah terharu,,,gambar di atas ni dulu senior ak,,
afiratul abidah tu name dorm ak tyme fom 2,,
dan blog link di atas tu,blog khas untuk kami yg pernah menghuni dorm afiratul abidah pd tahun 2007,,seyes,,mmg tacink,,sekarang umo ak da 18 da..
baiknya,wahai senior untuk menubuhkan satu blog khas untuk seisi ahli dorm,,,

Tuesday, January 11, 2011

uhh


ha,ni muke ak tgh bengang,,hambik
hey pipel,,
entry je da nmpak ak mengeluh,,,
ya,ak memang rase bengang sangat,ak rase nak tumbuk,ak rase nak bg side kick,ak rase nak kuarkan bunge silat yg ak baru belajar sebulan dari kelab silat sekolah dan keluar mengikut kwn2,,urgggghhhh,,
hey ko,ak kire cukup baik lagi taw tak remove ko dari fb..sape ko nak kacau2 hidup ak,,ak tak kenal ko dan ak tak nak pon kenal ko,,asal ak online ko madang je dtg mengganggu,,
hey ko,sebab ko jugak la,ak da malas nak online taw,,,
maadang je ko nak dtg mybuk,,,sebab ko jugak ak tak chatting dgn kwn2 ak untuk lepas rindu,,,,
sebab ko jugakla,ak malas nak bukak fesbuk lagi,,sume sebab ko,,,ak da kurang aktiviti nak buat time bosan2 duk uma,,,,bole tak ko pergi,jgn gggu ak lagi wahai stranger,,
cubalah,reti bahase siket,,kau menakutkan org la,,,simpan jela perasaan ko tu dlm hati sorang2,,,aku ni budak baru lepas spm taw,tak habis hidup lagi,,,jgn la pakse ak jadi kejam untuk remove ko,,,,
hey ko...aku nak pesan,,jgn gggu ak lagi,,,,
dan kerane ko ak decide untuk bukak ym yg memang lame da ak tak bukak,,,
lg ak bengang dgn ym buat hal...ko ngok,sebab ko la jugak,ak da tulis entry ni dgn rase marah,,,

Monday, January 10, 2011

Sunday, January 9, 2011

INI BLOG KE GIVEAWAYY


first time masuk contest taw...
kalau nak join,syarat2 die mcm ni
  1. follow blog ini dulu,,, http://iniblogke.blogspot.com
  2. buat entri bertajuk"ini blog ke giveaway"
  3. letakkan header blog ni dalam entri tersebut
  4. tinggalkan link entri korang tersebut dekat bahagian komen

hadiah menanti-topup RM10(ciput je hadiah hehe)

tarikh tamat-14/1/2011-hari jumaat,5pm

Saturday, January 8, 2011

last time

last time,we do all of these
.
.
.
.
.
.
snap picture with papan tanda
bersila di atas garisan larian

wear seluar tido waktu siang


candid picture



crying before sit our last spm paper




one of our friends sleep when snapping picture






do wakaka's trademark





take part in running competition


overacting


make no 5 shape

act like want to gaduh
our sir laugh for each other

wear baju2 yg meriah


take a risk by snapping picture in the assembly
get people attention by wearing striking same t shirt
style with sunglases in our head
sit in vvvip's table after majlis selesai

take picture with our handsome sir

bergambar style bebas


wearing kanak2 sunglases
laugh without limit



bullying innocent friend

proud to be iskandarian students


i'm wearing a striking tudung among them


proud wearing school uniform

promote baju kanak2


trying smile without show our teeth

take picture at bus stop

berlagak masuk wanita umno by wearing
red colour of baju kurung


take picture curi2 from the back class

going back to hostel happily



landing di atas padang sekolah tanpa rasa malu


take pic with bekas minuman kosong


















i miss all of my friends,teachers,school,hostel,and the memories very badly