Thursday, January 27, 2011

tak suke die

mowning everyone,,,
hari ni kan cikgu suruh buat esei pasal bende yg korang tak suke,,,so,ak nak buat esei pasal KUCING,,,ye mesti korang nak ckp mcm ni kan"kenape tak suke kucing?","kucing kan comel?"
ye,ak taw sume tu,,ak just tak suke je,bukan nye benci pon...

ak start tak suke kucing since last year,,,kalau bace entry yang dulu2,ad ak cte,,,tp biarlah aku cite lagi untuk korang taw ye,,,
cite die mcm ni,,,mcm yg ak sering gembar gembur kat korang,i'm a hostelian,,atau kate lain,ak duduk asrama since fom 1 until fom 5,,,so,last year,tyme cuti sekolah for those kelas peperiksaan,kelas tambahan diadakn selame 3 o 4 days camtu lah,,,so,kiterong budak2 fom 5 ni decide la nak stay back,,,year!!menggile dekat hostel..best doe,,tade org,bole buat mcm2,,,

so,kiteorg pon just duduk dekat due dorm je la,,,kene la pindah dorm bawah,,sebab senang,,,gile ko tyme tade org nak duduk dom sendiri,,,asrama ak tu ni siket,,,bile ad mase ak cite..
ap lagi we all huhahuha la,,nak jdikan cite,tyme tu baru balik dari kelas akaun kot,,
balik je asrama,terus berlari masuk dewan makan,,,nak makan la ap lagi,,,lapar beb,,,tyme tu ak tgh mkn lunch,,,elok je,ak bergumbira bergosip,membebel ngan kawan2 ak sambil menikmati masakan makcik dewan makan,,
tibe2 kawan aku jerit dari luar"ten,balik dorm skunk,ngok katil ko!!"aku?name ak di pggil?
ap ni?pantang ak time ak tgh makan org kacau la,,hahaha


then rush la basuh tangan,ckp time kasih kat makcik dewan makan sebab masak sedap walaupun makan tak abes,terus lari balik dorm mcm kene keja antu,,
masuk2 je,da bau masam macm tapai basi,,,dalam otak aku da terlintas,mesti kucing berak,,,
tibe2 ak rase mcm nak gile sawan bile nmpak bantal busuk ak kucing berak,,,,
ahhh,,tidak,,,!!sedih sgt,then terus je buang bantal tu dgn seribu satu perasaan,,,
sedih tak payah ckp la,bantal tu banyak sgt berbakti :(
sejak peristiwa tu,ak da tak suke kucing,,buat la muke comel mcm mane pon,siket ak tak hingin+tak heran taw,,
muke die mcm tgh meneran je
kucing ni tgh gelak puas,bile ngok bantal ak die berakkan

tgh bunting anak sepuluh kot

mase menjawab da habis,cikgu ak da jeling2 tu,,oke bye

3 comments:

-QinaSha Hudson- said...

eyt. . suka la kat kucing. kina suka kot.heheh.

fatynn said...

haha,,sebab die buat hal,,terus tak suke :D

FARISZ@AZ.Com said...

suka kucing,tapi kalau nak jaga kena bersihkan kucing betul2 n bulu kucing kena jaga.Kalau xjaga nanti bulu-bulu kucing boleh bawa penyakit.

 Tutorial blog