Sunday, June 9, 2013

Kursus Kepimpinan Pemimpin Mahasiswa

Assalamualaikum people,
How are u doin?Fine? Berhabuk gila blogspot. Ekekeke. Ampunkan saya. Been busy for 2 weeks, and now tadaaa, i'm here babe. 

Hujung semester lepas,aku and the kesayangams telah mengisi borang untuk menjadi Pemimpin Mahasiswa. Just try for fun. Mana tau ada rezeki dapat lah timba pengalaman untuk last semester. Di takdirkan rezeki berpihak kepada kami, ketiga-tiga kami dapat. Alhamdulillah.

Maka, ku korbankan cuti aku selama dua minggu, demi Uitm.Pulang ke Segamat pada hari Selasa. Masa tu pun rush gila, sebab pada hari yang sama Nek Kiah telah  dipanggil pergi menemui Sang Pencipta.Rabu keesokannya, berlepaslah kami seramai 80 orang bakal PM ni ke Lotus Desaru Beach Resort selama 3 hari dua malam.. Around 4-5 jam gak ah dalam bas. Kejunggg gila punggung.



 Check in bilik.
Bilik yang kami dapat adalah apartment, 3 buah bilik, seramai 8 orang.
 Inilah bilik yang dikongsi oleh Ain, Aku, Aishah,Dayah.
 Program pun bermula,biasalah kalau mengikuti kursus,aktiviti dia wajiblah LDK,ceramah, games, etc. Setiap meja diprovidekan dengan gula-gula,pensil,kertas, air mineral. Gula-gula tu, belum pun start program dah habis. Trust me.


 Aktiviti berkumpulan. Games, ice breaking
 beriadah di tepi pantai

 Explorace keliling resort. Hahah satu team paling banyak memain, dan kalau boleh nak memegang tempat yang terakhir.


 Jadual super pack. Banyak sangat slot, untuk persediaan menyambut adik-adik baru.
 Check out.

 Housemates. Kawan-kawan baru, alhamdulillah perangai memasing semua masuk air.


 Back to uni.Tempat best, makana best, aktiviti best.
Till here, will update about the MDS soon. K, dhaaaa. Happy reading !

3 comments:

syaidatul nadia binti rahmat said...

jeles. haha, seronoknye.

Nurdalila Husna said...

tin,what wrong with your face?!?!? banyak bintik2 tu. huhuhu

fatynn said...

kak syai: best sangat -sangat.ekeke
diela: jerawat ;/