Friday, March 11, 2011

punyelah semangat v/s grrrrrrrrrr

assalamualaikum,,
morning every one,,
syuhada can u feel my heartbeat?

edisi punyelah semangat:
rabu abg mizan text aku bgtaw"fatin ade class kol 8 pagi hari jumaat,abg ambil"
maknenye kene bangun awal,,ade latihan,,oh ghossss!!
khamis malam pukul 12.30 aku masuk tido,,awal tu kot,,selalu kol 1 pagi baru masuk tido,,nak bangun awal punye pasal,,
semangatt ni,,6.30 pagi aku bgun,,sempatlah tengok adik2 aku pergi sekolah,,
lepas solat,laju2 masuk bilik air,,sejukkk weyyy air,,,meremang aku nak mandi,,luar pulak hujan,,aisshhhh,,ok tak baik mengeluh,,
laju2 pakai baju,,pakai tudung,breakfast,,kunci pintu tggu abg mizan datang,,

dalam kete,,mcm biase lah,aku diamm je lah,,then dielah yg byk potpet2 ngan aku,,
sampai msdc exchange sit dgn die,,hari ni die suruh bawak dekat litar,,
for the first time bebe bawak dekat litar..elok je aku masuk gear nak jalan,,sedap2 je die ckp macam ni"result kuar hari isnin eh?"perghhh!!dalam hati aku nak je jerit ckp dekat abg mizan jgn la spoilkan mood saye,,tapi tak ckp la depan2,,dalam hati jelah,,
ntah aku pun tak tahu bile result tu nak keluar,,sape tak takut doe,,future tu,,

lepas pusing2 dalam litar tu,,atas bukit kete melorot,,masuk parking die ckp hari ni buat atas jalan raye,,syukur tiang tak jatuh lagi,,bawak la pergi atas jalan,,kat luar still hujan lagi,,
lepas pusing2 dekat jalan A,C abg mizan suruh terus bawak kereta sampai rumah,,
kalau tak hujan hari ni 2 jam gamaknye aku pandang jalan raye,traffic light,tekan minyak atas jalan raye ni,,
yg tak boleh bla die boleh ckp mcm ni"minggu depan latihan hari2,,mggu lagi satu dah boleh pratest"bapak gile cepat,,aku rase macam smlm aku baru pegang stereng,,aduhh takut gile ;(
maya sepatutnye smlm jpj,,tapi die takut+nervous,sampaii demam jadinye,,so postpone next week,,cepat sembuh eh











edisi grrrrrrr:
sampai je rumah,,laju2 basuh baju,kemas rumah,,settle semua keje,,
ngadap pc,,sign in fesbuk,bukak utube,,jam pukul 11 dah,,pergi dapur,tanak nasi,,hari ni jumaat budak skola balik awal,,,
masuk bilik sambung ngadap utube,,
sedap2 je aku gelak2 layan u-tube,,
suddenly,dgr dekat tingkap mcm ade bunyi,,fine la,ingat kucing,,biase dah kucing aku tu masuk ikut tingkap..
tapi jantung dah mule dupdapdup nih,,bunyi die macam lain macam,,rakus semacam jek ni,,,
aduh lagi lah aku cuak,,dah la tinggal rumah sorg2 ni,,abang dah selamat balik smlm,,hesh
aku keluar je bilik,,rase mcm nak menjeritttt,,muke dah pucat gile
aku tengok atas meje makan tu ade seekor monyet,,aku tak taulah nak pggil die monyet ke beruk,, besar pulak tu
sumpah cuak !!elok je die pusing pandang aku,,
aku jerit macam org gile halau die,,semua brg aku lempar,,nasiblah ape yg aku baling tuh,,dah tak boleh nak pikir,,,
yg lagi kurang aja punye monyet,,macam taik je sempat pulak die rembat sebungkus roti aku,
urghhh,,nasib baik die keluar dengan aman,,
buatnye die pusing lari dekat aku,,sumpah aku akn jadi pembunuh,,lebih teruk lagi dari mona afendi gamaknye,,syukur die tak ape ape2kan aku


kalau je aku dapat tangkap ko tadi,,akan ku mekapkan ko sebegini rupe(grrrrr)

4 comments:

syue husin said...

mona fendi ler, HAHAHAHAHA
bngok gleee monyett tuhhh

fatynn said...

mmg bongok,,aku rase nak bunuh je monyet tu,,nak aku spray badan die warne merah

nana banaras said...

okay mmg menakutkan part yang monyet tu .
scary ~

fatynn said...

mmg cuak:D