Monday, April 25, 2011

ini cerita bukan zaman pak kaduk

assalamualaikum korang yang gojes plus hensem,,




setelah fini membuka kenangan lampau,,aku rasa terpanggil untuk mengodek-godek gambar bersama girlfrends aku ni,,,aku bukan player pasang girlfrends banyak-banyak :P



fini ,ingat tak kita lepak dekat meja geng pikah kot,masa tu prep petang baru habis,,atau pun waktu prep petang kawan-kawan kau tak turun sebab masing-masing membuta kat dorm,wakaka,,yang pasti bilik study masa tu lengang,



kita ramai-ramai lepak dekat meja pikah,,meja pikah memang port best sebab bawah kipas,,





orang lain yang ada dekat situ,sumpah aku tak ingat siapa,,yang aku ingat kau je la,,,borak-borak kosong,tiba-tiba termasuk isu reunion,,,isu ni memang sensetip kot,sebab masa kita cakap pasal ni,dah start nak tacing kan-kan?




ingat tak,kita plan nak buat reunion yang pertama bila?ingat kan,,,lepastu kalau tak silap aku,tebek kot cakap kalau dia kawin,dia nak buat 2 majlis,satu untuk family,satu untuk kita,mungkin dia kawin dengan orang kaya,sebab nak buat dua majlis,,lepastu aku tak ingat siapa yang nyampuk ajak datang pakai baju outing yang warne unggu yang tak lawa tu,,suruh jadi kendarat tebek,,,ingat tak?





masa ni,mula-mula kita je yang ada dekat meja pikah,,bila dah rancak berangan makin ramai pulak yang ikut campur,maka makin tersasar jauh angan-angan kita,haha




malam nak habis spm,bukak lagi isu reunion..time ni dekat meja jaja pulak,,yang ni memang betul-betul tacing,,sebab spm dah nak habiskan,,sambil bercerita,minum sup cambell,sambil isi buku biodata





korang budak-budak gigs





ingat tak,gambar ni masa kita fom 4,prep pagi yang tersangatlahhh bosannye,,nasib baik ziha ada kamera,,haram,tak belajar pun pagi tu tapi melaram tayang gigi,,,ingat tak,kalau prep pagi kita memang tak mandi,kita cuci muka gosok gigi,je,kan?jangan kata tak ade,,hehe
ingat tak,ni karnival asrama time kita fom 4,kalau tak silap dekat tknik bukit piatu,,baju asrama kita paling feminin dan paling striking,baju ni jadi isu berbangkit cikgu midah,ingat tak,,,geng pikah ngan geng fini,balik lambat kene naik satu bas dengan fom 5,,









ingat tak gambar ni masa ada taklimat utp dekat teknik jasin,macam jakun sebab tempat kita dalam dewan makan dorang tak strategik lansung,,depan belakang meja kita budak lelaki,,,dorang pun macam jakun tengok kita budak sis,,ntah pasal ape nak baling-baling pemadam,,nyirap aku







gambar kontrovesi kot,,dengan selambernye turun pakai lengan pendek,,berbulu jek cikgu bahiyah pandang kita,,tapi apedehalll!!buat-buat tak tau sudah,,kata fom 5 otai..diah jek baik pakai baju kurung,yang lain toksah cakap la







yang ni ingat tak budak-budak akaun?yang ni hari last spm,,sedih tau bila korang balik awal sehari awal,ada yang awal pagi..bila mak ayah kau datang,,nanti memasing jerit-jerit bgtau ....nak balik dah,,,pastu ramai-ramai tolong angkat barang masuk bonet kete mak ayah kau,,,







cium peluk segala bagai pastu lambai-lambai,paling sedih masa pagi nak pergi jawab paper akaun,,,bangun pagi semayang subuh,tengok-tengok budak bio dah kemas barang,,beg dah bersusun dekat tepi katil,,lepas sarapan,mak ayah kau dah mule datang,,yang ni memang sedih nak mampos kot,,sorang-sorang blah da,,yang tinggal adela dalam bape ketul je,,,








aku jawab paper 2 akaun hingus meleleh tau,,dak mas le,,,dak mira pun same penyebab die,,sebab depa ni la,kiteorang masuk dewan hidung merah,,penat touch up bedak,kasi wangi sebab nak jumpe pengawas pekse cine yang hensem tuuu,wuuuhuu







yang gambar ni lagi kontroversi,,cikgu bahiyah kate budak-budak fom 5 nak boikot jamuan asrama,,tapi kita apedehal,,,kene cop jahat pun boleh buat muke tak malu duduk meja vvip siap pose lagik kan,,









ingat tak yang ni,,haha,,lagi best,,semua orang suka bila cikgu fais pnya hari terutama fini,ziha,


bila hari rabu je hormon gatal semua orang akan keluar,hehe,,subjek cikgu faiskan,,mata semua segar,,





ingat tak masa mula-mula cikgu fais masuk kelas,,muka semedang jek kerek gilo,,taulah ajar budak mrsm,,tapi sebab dia hensem semua xcited kan?
tiap kali kelas dia,lawan di cakap best wooo,,sebab dia pun boleh tahan loyar buruk,,seluar dia selau k****,kan-kan?semua dia sumbat,,pastu dia suka lalu kawasan sempit,,nanti berlakulah perlanggaran tuuuut,,hahaha

ingat lagi tak bila tau yang dia nak tunang,,semua cam frust,,lepastu masa dia nak kawin dia bagi kad jemputan,,semua excited nak pergi,,tapi yang dapat pergi pun berapa orang je,,
ziha frust tuu,,hehehe

















malam jamuan,ingat tak kita semua pakai shawl,,,petang tu bawak turun baju letak dalam bilik exco,petang tu jugak blaja lilit shawl,,malam tu kita semua duduk atas kerusi buat bulatan,,time-time nilah abang dj tu nak dengki pasang lagu baik-baik sayang sebab fom bape ntah nak karok lagu ni,,lepas tu memasing start berdrama,keluarkan air mata,,jaja paling tak boleh bla,konon macho taknak nagis,last2 dia nangis jugak,,lepastu semua menangis,,peluk ramai-ramai,,terus lari dekat cikgu bahiyah,kak zeti mintak maaf.dapat peluk kak zety tau,,,pikah ke izairin ntah naik atas pentas pegang mic,,lepastu kita ramai-ramai naik atas pebtas,pikah wakil kita budak fom 5 mintak maaf dekat semua budak asrama,,lepastu budak fom 4 geng zaidah pun naik atas pentas nyanyi sama-sama






esok tu dah kamceng dengan cikgu bahiyah,siap tumpang nak tengok ajl dekat bilik dia,tumpang iron dekat bilik dia








gambar ni mase kita fly tu ke?makan burger busten ramai-ramai,,semayang dekat surau anak yatim tuuu,,budak tu pelik betul,tinjau orang buang air










ingat tak waktu stayback,,?makcik dewan makan masak sedap tuuu,,hari-hari tanye "hari ni nak makan ape?"gila best,,hari-hari demand dekat mak cik dewan makan nak makan lauk ayam hari-hari,,air nak ais,,,fuhh demand,,bila waktu makan semua kebulur lari laju masuk dewan makan,,bila dah suap nasi,fuh heaven,,diam tak berkutik








fini ke gary?atau nabila?ingat tak pinjam moto skuter makcik dewan makan,pusing-pusing depan dorm,pastu hon kuat2 nak tunjuk dapat rembat moto makcik dewan makan









ingat tak kelas sir manogaran,,paling best,,sebab sir mano aja best nak mampos,,sebab dia aja tuisyen laa baru aku start nak minat sejarah,kalau tak haremm nak meghapal sejarah yang panjang nak mampos tu





dia cool,dia gentle,dia hensem,dia baik,die belum kahwin,dia kuat perli,dia kuat buat lawak,dia sabar






ambik gambar dekat assembly tuu,,budak hostel sure nak beratur paling belakang,,tak kisah la dia tinggi ke rendah,,bukan macam sekolah rendah yang rendah madang je kene beratur paling depan.sebab duduk belakang,boleh bercakap,boleh ketip kuku,boleh buat homwork,





fini kaulah ni,bangkitkan nostalgia lama,,tengok dah tacing dah,,,fini ingat tak kita main kahwin-kahwin dalam bilik study,kau pengantin perempuan,aku pengantin lelaki,sebab rambut aku pendek,,bukak lagu kompang kuat-kuat,,satu asrama duduk tepi koridor nak tengok apelah yang budak fom 5 buat malam-malam buta,,ingat tak dak jue bersilat,,lawak doe,memang rasa nak terkencing sebab tak tahan gelak,lawak bebenau die bersilat






dah,kalau nak cerita pasal cita lame ni sampai ke sudah takkan habis,,k bai



22 comments:

ft finiey said...

patin sedih,gembira.kelakar sume ade bile egat balek sume ni..haha..sap tah yg bwk moto..aq juz jd pembonceng jee..hihi..nabila owt..

fatynn said...

aku yang bawak moto,tapi aku tak ingat siape yang aku bawak kat blakang tu sape...pini suke cikgu fais,kau ngan ziha same je,haha

shashaONLY said...

sedih aku bce entry kau tau tak!!!!! :'(

fatynn said...

sedih?part mane?aku gase yang sedih siket jek,,klakau yang banyak,,fini ah yang bukak cite dulu

ft finiey said...

haa..aq gase ko laa fatyn yg bwk moto nan aq..kite p dewan mkn awal sbb lapaa..tp tgok makcik tak siap an mknan la..aq sentuh siket2 jee taw!heh..rendu sgt2!

diela said...

kowg nih suke wat enty yg touching2 lah..melalak ak yg dok membaca nih..

fatynn said...

kan,,kau la fini yang aku bawak naik skuter acik dewan makan,,penat je lari laju-laju,tapi belum siap masak lagi

fatynn said...

diela,,relax laa,,memang tacing kot,,lepas ni memang betul-betul terpisah jauh tau

sarahusnaroizan said...

like :)

ft finiey said...

waa..patyn jgn laa ckp camtu..belom nak mati lg..hahaha..haah patin..seb bek mkcik dewan mkn nak hibur an hati kite bg pakai skuter dea..sume jelez tgok kite..diela muax!

fatynn said...

kak sarah:tengs ;D

fatynn said...

pini:mane la tau,,tapi betul ape,lepasni kite semua tak tau blaja kat mane,,,aku ingat lagi pini mase aku bace ntry kau pasal kau betulkan blackout tu,kalau kene karen macam mane,,aku nagis tau mase bace blog kau time tu

ft finiey said...

tynn jgn laa bukak cite sal tu..fobia aq..lg2 bile ade owg nanges sbb aq..huk3..ten tenk!tynn jum hang same2!rendu sgtt laa

fatynn said...

bila nak hang?aku tak sure laa,,tapi raye datang rumah..kekeke,,kalu kau yang datang,aku suh abang aku sambut kau depan pintu,wakaka

nurulfateha said...

sedih taw! wuwu :'(

fatynn said...

teha:relax ah beb,heee,,alolo

nurulfateha said...

ten ko dengan fini ah saje je kan nak buat aku tacink memalam cenggini? wuwuu~ btw, TAKDE CITE PASAL AKU PON? lol

fatynn said...

teha,,sabar naa,,nanti aku post cite pasal gamma,gtbg,

ft finiey said...

tyn ta paya la suh abg ko dtg sambut aq...huk2

fatynn said...

aku offer ni,eceh pini,malu-malu lak,,nak cakap nak,wakaka

azeeyanee ;D said...

sekolah mana ni ? cikgu mano cikgu saya :)

fatynn said...

smk iskandar shah jasin melaka,,
hehe,cikgu :)