Wednesday, April 13, 2011

separuh jiwaku pergi

assalamualaikum gojes plus hensem



bagi ssesape yang mohon maktab,korang dah boleh semak yang korang dapat atau tak,

untuk semak pergi ke link ni

semalm,kecoh jugak la,sebab dari pagi memang tak jumpe link nak semak ni,

dari pagi sampai malam aku dok carik2 link ni,tapi tak jumpe,,

aku pun fedaplah kan,terus masuk tido awal,,



sedang aku berangan-rangan sambil mata menadah syiling,tetibe naziha mesej,tanya

"ten,dah check maktab?","aku dah try cek,tapi aku tak tersenarai :("sedih jugaklah even aku tak minat jadi guru,tapi tak dapat"

sambil mata terpejam,aku pun berkata dalam hati,kau yang tak minat pun sedih,ni kan pulak aku yang memang minat,

aku malas nak pikir,baca doa tidur,laju-laju tarik selimut dan kroh,kroh,(teruk nau bunyiknye)



then lepas solat subuh,laju-laju aku on internet,,terus le bukak link tu,

hati ni dah dup-dap dup dap,hesh,,,wahai hati bersabarlah,,

lepas dah masuk kan ic,ttetiba

harap maaf,maklumat anda telah kami proses

nama anda[FATIN SYAHIRAH BINTI PAWZI,931210.........]tidak tersenarai dalam calon layak temuduga

Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia(KPLSM)AMBILAN JULAI 2011




waa,rase macam nak nyanyi separuh jiwaku ku pergi,

nak kate kecewa memang la kecewa,sebab memang cita-cita aku nak jadi pendidik,,

takpelah takde rezeki,mungkin ada hikmah nye,,

so,bagi sesiapa yang berjaya,tahniah ye korang

6 comments:

syue husin said...

saba laa weyh :)
mungkin bukan rezeki kali neyh, future ty sape taw? :)

fatynn said...

tu la,,malas dah nak pikir,
kawan aku sume tak dapat,,,
tggu je la mane dapat,,tak pun tggu org masuk minang,,haha(mampos kalau mak aku bace ni) :D

diela said...

jgn gisau tin,ak pon xpat..n mak pon xkan tertarik nk bace blog ko hah..hahaha

fatynn said...

haha,,kate kembar kan,same-same tak dapat,hehe
takpe adelah hikmah tu

nurlyssa said...

jgn sedih2...setiap orang mmg sudah tertulis rezekinya.....banyakkan berdoa....hanya Allah yang tahu apa yg terbaik utk hamba-NYA....

fatynn said...

tengs cikgu,,ni yang sayang cikgu lebih ni,hikhik