Friday, April 15, 2011

kalau kita sabar

assalamualaikum korang yang gojes plus hensem,
salam jumaat korang!!,untuk orang melaka selamat hari melaka bandaraya bersejarah, kpd negeri lain,sila jgn jeles kerana kamii sedang bercuti pada hari ini, percaya tak,kalau kita sabar,dan sentiasa percaya pada Allah,insyaallah segala urusan kita akan menjadi mudah,,, kalau korang nak tau sepanjang 4 bulan dalam 2011,macam-macam benda yang dah berlaku dalam hidup aku,memang banyak sangat, if 2010 dan tahun-tahun sebelumnya,aku di kelilingi dengan kawan-kawan yg boleh berkongsi apa sahaja yang aku rasa, tapi 2011 ni,segala macam bende yang aku rasa,hanya aku sorang je yang tanggung,,,




bulan 2 hari tu nenek kesayangan aku pergi buat selama-lamanya,,memang perit la,, macam terlalu awal kot aku rase,,dan macam tak adil untuk aku sebab 5 tahun yang lepas,aku jarang jumpe nenek aku coz aku kan hostellian,,then ths year la baru aku free,, tapi,ALLAH ambil nenek aku jugak,,setiap hari sure memang akan nangis,, orang cakap senanglah,tapi aku tak rase bende tu senang,,sebab dari aku kecik sampailah besar nenek aku depan mata,setiap malam kiteorg yang temankan die tidur dekat rumah die, satu-satunye nenek yang aku pernah ade.






so lepas nenek aku mnggal tu,aku moody je,,time driving lessons,memang aku setiap hari kene marah,,tapi aku buat tak tau je,,biarlah orang lain tak tau,,then aku tetap sabar,doa banyak-banyak mintak Allah bagi aku kekuatan,then pressure orang sekeliling lagi buat aku macam stress gila..kesedihan aku tu tak lama,tak lama lepas tu Allah bagi aku gembira,, dia bagi aku gembira,aku gembira bila tengok mak ayah aku gembira bila aku dapat result,then Allah bagi aku gembira bila aku pass jpj,,





aku tak dapat maktab,,memang macam sedih la bila ade budak sekola aku yang dapat,,tapi aku dah tak sedih lagi,, sebab orang sekeliling aku banyak bagi semangat,sebab aku tau mest ada hikmah,,mungkin maktab tu memang bukan untuk aku,,aku percaya pada rezeki yang Allah nak bagi,,so aku mampu doa,dan terus doa pada Allah supaya permudahkan segala urusan aku,permudah kan segala ursan org sekeliling aku,dan tunjukkan jalan yang terbaik untuk aku,,




so kalau kita sabar,memang Allah janjikan kemanisan yang ternilai kelak,,

so salam jumaat,have a nice day :D

2 comments:

diela said...

jgn sedih tin,ak sntiasa di sisi ko..
pape hal,cite je kt ak...

fatynn said...

:D